onsdag 23 januari 2013

#2: Chefer på höga hästar

Det är när man läser sånt här som man blir lätt tokig. Ett företag i kris, där man mer eller mindre är på väg att gå i konkurs - men ändå anser man sig ha råd att betala ut bonusar till sina chefer?! 17 höga chefer fick sex skattefria månadslöner var i bonus, medan deras personal tvingas gå ner i lön och acceptera sämre anställningsvillkor. Bonusarna var dessutom prestationsrelaterade, dvs baserade på "hur väl man genomfört nedskärningarna".

Min fråga är - är ALLA som sitter på höga poster egoistiska idioter?! Har de förlorat varje moraliskt ben i kroppen i samband med att de klev uppåt på karriärstegen? Har man inga som helst sympatier med sina anställda? Igen känsla för kollektivet och att det är personalen som gör företaget?

Från SAS försöker man förklara och ursäkta det hela med att bonusarna var ett sätt för dem att behålla cheferna trots den turbulenta tiden i företaget. Samtidigt har cheferna 6 månaders uppsägningstid, varför det torde vara omöjligt för dem att bara lämna det sjunkande skeppet och dra.

Nej, jag har ytterst svårt att förstå hur personer som redan är välbetalda skor sig på andra - särskilt när de gör det samtidigt som deras personal samtidigt får sämre ekonomiska och anställningsmässiga villkor. Det är smutsigt, det är fult och det borde aldrig någonsin förekomma.

Det är inte utan att man önskar att de där cheferna borde få ramla ner från sina höga hästar - och ta smällen, för en gångs skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar